Литекс надхитри Славия в много интересен последен мач от 18-ия кръг на А група и спечели с 2:0 домакинството си в Ловеч. Тимът на Красимир Балъков се възползва по-добре от головите си възможности и отбеляза на два пъти във вратата на Петков, докато „белите” направиха няколко фрапантни пропуска и могат да съжаляват.

Техен футболист отново пропусна на празна врата и то при 0:0, което се случва за втори път в рамкуте ан 3 мача. С поражението Славия загуби всякакви шансове за първата шестица и напролет ще се бори за оцеляване във втората.

„Белите” пропуснаха страхотно възможност още в 10-ата минута чрез Радослав Василев. Той беше изведен на празна врата от Фераресо, който направи хубав пробив по десния фланг, но прати топката в аут. Домакините отговориха с положение пред Джордан в 25-ата минута. Страхил Попов проби много добре в наказателното поле и центрира пред малкия пеналт, където Уилмар стреля с глава, но Петков спаси удара.

Още в следващата атака на домакините обаче Асприля откри резултата. Колумбиецът отправи страхотен шут от над 25 метра с десния крак в долния ляв ъгъл и не остави шансове на Петков.

В края на първото полувреме Славия имаше отличен шанс да изравни. Радо Василев пусна топката на левия фланг и пусна пред наказателното поле към Манзоро. Французинът преодоля Менди и излезе сам срещу Винисиус, но стреля във вратаря.

През втората част Литекс отново беше по-съобразителният тим и отбеляза втори гол в 54-ата минута. Ваюши подаде към Джордан в наказателното поле. Колумбиецът се измъкна отляво и подаде към Румен Руменов, който не сбърка на метър пред голлинията.

Малко по-късно ловчанлии имаха нов шанс да решат окончателно мача. Руменов подаде отлично към Антон Недялков, който стреля силно от около 20-ина метра, но в последния момент ударът му беше блокиран от бранител.

Съставите на двата отбора:

Литекс:

Винисиус Баривиейра, Васил Божиков, Антон Недялков, Джаксън Менди, Пламен Гълъбов, Страхил Попов, Румен Руменов, Никола Колев, Армандо Ваюши, Данило Асприля, Уилмар Джордан

Славия:

Георги Петков, Димитър Везалов, Цветомир Панов, Диего Фераресо, Касаи Кристиан, Душан Савич, Станислав Генчев, Владимир Семерджиев, Карлос Фонсека, Джереми Манзоро, Радослав Василев

TrafficNews.bg