Спират продажбата на билети за полуфиналния-реванш с "Локомотив" Пловдив - "Левски" от Купата на Българияза. Причината е новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев, че на футболните мачове ще се допускат до 1000 души на сектор.

Ограниченията влизат в сила от 00:00 часа на утрешния ден..

Първата среща в Пловдив завърши 2:0 в полза на "смърфовете", а решителният мач е утре вечер от 20:30 ч. на "Герена". 

"Уважаеми привърженици,

Във връзка с очакваната заповед на Министерството на здравеопазването за стриктно спазване на противоепидемичните мерки се преустановява продажбата на билети за реванша срещу "Локомотив" Пловдив от полуфиналите в турнира за Купата на България във вторник, 23 юни от 20:30 часа на стадион "Виваком Арена – Георги Аспарухов".

При получаване на допълнителна информация в клуба относно провеждането на футболните двубои в България, "ПФК Левски" ще информира допълнително своите привърженици.", гласи съобщението на "сините".

"При останалите спортове може да има до 50% използваемост на местата на съответните съоръжения", добави Ананиев.

"Трябва хората да бъдат настанени през седалка, а където няма седалки, трябва да има физическа дистанция от метър и половина", каза още здравният министър на брифинга.

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев разкритикува поведението на феновете по време на дербито между ЦСКА и Левски (3:3) на националния стадион "Васил Левски" в събота.

Той е категоричен, че резултатите от струпването на привържениците "няма да закъснеят".

Организаторите от националния стадион "Васил Левски" ще бъдат глобени за струпването на фенове на няколко места и неспазването на нужната дистанция, уточни Кунчев.