Лекарят на националния отбор по футбол д-р Бисер Бочев съобщи, че Тодор Неделев е в стабилно състояние. Според него обаче, ако не е имало бърза и навременна намеса, е можело последиците да бъдат неприятни.

Д-р Бочев обясни, че нападателят на Ботев Пд  е претърпял спешна операция, заради много тежката фрактура, която е получил по време на катастрофата с автобусите на тима в Грузия. Той даде прогноза, че след около 3-4 месеца Неделев ще може евентуално да се завърне на терена.

От щаба на националния ни отбор дадоха пресконференция, на която обявиха категорично, че утрешният мачът срещу Грузия няма да бъде отложен заради случилото се. Двубоят от Лигата на нациите е от 19.00 часа и ще се излъчва по БНТ.

„Мога да кажа, че Неделев е добре, изведен от медикаментозната кома. Ориентира се още в обстановката, движи крайниците, ние сме оптимисти по отношение на изхода от ситуацията. След катастрофата беше с главоболие, силно кървене, не помнеше къде сме и какво се е случило. Това наложи бързо да бъде отведен в най-близката добра болница, слава Богу, попаднахме в университетска болница, бързо се стигна до диагноза, благодарни сме на екипа“, сподели Бочев.

„При изследването се установи, че има счупване на черепа в дясната странична област с хлътване на костта, с доста неприятна прогноза, ако не се вземат спешни мерки. След бърза консултация с майката и роднините на Тодор, аз подписах документите и пристъпихме към спешна операция. Бях в операционната и мога да кажа, че беше блестящо проведена. Тодор Неделев отново ще бъде в такова състояние, което ще му помогне да води нормален живот. Състоянието му е под контрол, един-два дни ще бъде в реанимационното отделение, след което ще остане в нормалното отделение. След това ще се вземе решение как да бъде прибран в България“, сподели още Бисер Бочев.