Разногласията как и кога да бъде рестартираната Висшата лига продължават, а в същото време и и лекарите на клубовете влязоха в конфликт заради пандемията и евентуалното подновяване на първенствата на Острова. 

Най-големият проблем се оказва издаването на задължителен медицински протокол, който да се прилага при заниманията на отборите. 

Някои медицински лица да се тревожат даже от фатални изходи за състезателите. Според изданието "The Athletic" лекарската група на Висшата лига е предала над 100 въпроса във връзка с извършването на различни дейности около тренировъчния процес. 

Специалистите се притесняват за здравето на играчите дори при прилагане на всички предпазни мерки, взети до момента. Сред въпросите, засеганти в доклада, присъстват тези за подмяната на вратарските ръкавици, както и заразяването чрез отделената пот от състезателите.

Лекарите от клубовете във Висшата лига са изпратили над 100 въпроса до Висшата лига, изразявайки притесненията си относно организацията на редица действия при подновяването на тренировките на Острова.