Министърът на спорта Красен Кралев говори за скандала в плуването пред bTV. Той заяви, че министерството ще бъде безкомпромисно, но трябва още време, за да могат бъдат точни в санкциите. 
 
"Имам нулева толерантност към употребата на допинг в спорта и съм приел тази битка за лична кауза. Не е редно това да се случва. Състезателите трябва да са уведомени. Когато обаче лекарите дават тези субстанции, те носят отговорността. Затова има и медицински надзор. Затова треньорът на всеки национален отбор, независимо за коя федерация говорим, трябва да носи отговорност", заяви Кралев.

Министър Кралев помоли медиите за време, в което да стигне до истината в този случай: "Дайте ми време, за да мога да бъда точен в санкциите си. Моля ви за този толеранс. Ще бъдем безкомпромисни. Всеки положителен случай на допинг е голямо петно върху българския спорт. Не искам подобни неща да се случват. Ако има виновни, ще си понесат последствията."
 
Красен Кралев отказа да коментира директно смущаващото признание на президента на родното плуване Георги Аврамчев, че би могъл да укрие спортисти от допинг проверка.
 
"Тези думи няма какво да ги коментирам. Знаете, че е невъзможно. Пробите се взимат от Националния антидопингов център. Ако има някой да коментира, това е директорът на този център. Това е независима организация. Аз нямам причина да се съмнявам в коректността и обективността на антидопинговия център", заяви той.
 
Кралев заяви още, че до две-три седмици ще се разбере каква е истината и ако се докаже вината на федерацията той ще очаква виновните да се оттеглят.