Най-успешният български професионален боксьор Кубрат Пулев нокаутира Франк Мир в последната секунда на първия рунд в новия боен спорт "Триадна битка" на галавечер в Тексас, организирана от "Трилър".

Пулев започна с ляв прав в тялото и ляв прав в главата, което провокира Мир веднага да влезе в клинч и да започне да придържа ръцете на съперника. Двамата разменяха къси юмруци в главата, а при отдръпването Кобрата вкара хубава комбинация ляв-десен в целта. Нова такава успешна канонада видимо разклати Мир, който определено изпитваше трудности да се придържа на крака. Още един унищожителен десен прав в главата на американеца го разлюля и той изглеждаше в безсъзнание, независимо че стоеше на крака. Кубрат спортсменски не нанесе повече поражения на Мир, а реферът Дан Миралиота с голямо закъснение маркира нокаут в самия край на рунда.

"Съперникът ми е много добър и го уважавам, той е шампион в ММА. Но бях прекалено добър, прекалено бърз за него и той изобщо не виждаше ударите. Това е невероятен нов формат и може би това е бъдещето. ММА е добър спорт, но боксът е на по-високо ниво. Имаше много българи, които ме подкрепиха. Бях сигурен в успеха", каза Пулев пред bTV след успеха.

Това беше дебют за новия боен спорт "Триадна битка", който е смесица между бокс и ММА. Именно мачът на Пулев и Мир беше основният на галавечерта, която продължава и в момента с концерт на Металика. 

Двубоят беше първи за Кубрат Пулев от декември 2020, когато загуби мача за световната титла срещу Антъни Джошуа.