Българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев изглежда все по-вероятният съперник на световния шампион в категория IBF Антъни Джошуа. Това стана ясно след последната информация, дошла от британските медии за съперник на островитянина, който има вакантна дата за бой на 26 ноември. 

Според Sky Sports, в момента за тази дата има само две оферти за битка. Те са от Кубрат Пулев и новозеландеца Джоузеф Паркър. Третият вариант - за сблъсък с Бърмейн Стивърн е отпаднал. А именно Стивърн изглеждаше най-вероятният съперник на Джошуа преди последното развитие. 

Паркър има друг двубой на 1 октомври срещу украинеца Александър Димитренко. Той ще трябва да направи изключително форсисрана подготовка, за да се изправи срещу Джошуа по-малко от 60 дни по-късно, затова е по-вероятно двубоят между тях да е в края на март, когато е другата вакантна дата в календара на британеца. После той е планирал бой на "Уембли" през юли догодина, но се надява тогава да се изправи срещу Тайсън Фюри. 

От отбора на Кобрата "Зауерланд" вече обявиха, че са отправили официална покана към щаба на Джошуа за схватка между двамата на 26 ноември и изчакват отговор. Но по всичко личи към момента, че той ще е положителен и българинът ще се изправи срещу този съперник след по-малко от три месеца в Англия.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg