Община Пловдив в момента анализира ситуацията със стадион „Локомотив” като ще се направят точни и ясни разчети за новата обществена поръчка, заяви кметът Костадин Димитров. Припомняме, че ВАС окончателно отмени поръчката за изграждането на игралната трибуна и вертикалната планировка заради незаконни условия в заданието.

Димитров каза, че стадион „Локомотив” е един от приоритетите му и той ще бъде завършен, Хипотетично след направените разчети и анализи, поръчката може да бъде разделена на две – едната за трибуната, а другата за облагородяването около стадиона, за да няма съмнение относно стойността и дейностите, които ще се извършат.
Все още не може да се даде точна дата кога ще бъде пусната новата процедура, като също така община Пловдив очаква и отговор от финансовото министерство за исканите пари. Освен това градските власти, предоставиха проекта за 156 милиона лева към Асен Василев като се очаква част от тях да бъдат включени в държавния бюджет, който трябва да бъде гласуван в края на годината или в началото на следващата.

От въпросните 156 милиона лева – 42 са за стадион „Локомотив”.