Камен Василев от отбора на “КА-2 Рейсинг Тийм” ще вземе участие в предстоящия втори кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут. Той се състезава в клас “макси” с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X. Компания на Василев в най-високия клас ще му правят имена като Константин Маршавелов, Пламен Камбуров и Илия Царски.

Домакин на втория кръг от шампионата ще бъде “Писта София”, която се завърна в календара на родното първенство през миналата година. През този сезон трасето ще бъде в квартал Младост 4 и ще бъде напълно ново за всички участници. Квалификациите и самото състезание ще бъдат в един ден, което ще е допълнително натоварване за състезателите и техните автомобили.

“Запознах се с новото трасе на което ще се проведе състезанието. Има неравности по него в частта му, където се влиза в насрещното движение, но като цяло мисля, че е интересно. Очаква ни един доста интензивен и натоварващ ден, както за нас състезателите, така и за техниката. Мисля, че провеждането на квалификациите и състезанието в един ден ще доведе до намаляване на мощностите на автомобилите, защото няма да има много време за отстраняване на големи повреди, а това ще бъде фактор, за изравняване на силите на автомобилите и по-интересно състезание”, сподели Василев.

“Писта София” ще се проведе на 20 септември (неделя). Тренировките стартират в 8:00ч. сутринта, официалното откриване е предвидено за 13:00ч., а в 13:30 трябва да бъде даден старт на първото от 4-те състезания.