Старши треньорът на Марица Иван Петков бе изключително доволен от снощната трета поредна на Марица в Шампионската лига срещу русикя Уралочка с 3:2 пред 4000 зрители в Колодрума. Нашият отбор изигра един добър мач. Искам да кажа на всичките момичета, на целия треньорски щаб, на целия клуб едно голямо Благодаря! Аз обичам този клуб и това, което правим. Това, което направихме до момента е нещо страхотно. Да, не продължаваме напред, но за да продължиш напред се иска и нещо друго. Ние имаме най-важното един страхотен колектив изграден изцяло от български състезателки. За пореден път показахме, че не е правилно да се подценява толкова много женският волейбол в България, заяви Иван Петков.

Мисля, че се получи голям мач – борба между два равностойни отбора и истински спектакъл за публиката!, заяви Михаил Карполь, който води Уралочка. Българският тим разполага с една от най-добрите защити, които някога съм виждал през живота си. Играят наистина много добре в защита! Много хубав отбор от един много хубав град! Беше удоволствие да се играе тук… Пожелавам успех на Марица и в българското първенство!, каза още след загубата с 2:3 внукът и помощник на легендарния наставник на Уралочка и на руския национален отбор, 81-годишния Николай Карполь, който вече води тима от Екатеринбург само при домакинските им срещи.

Страхотна Марица с трета поредна победа в Шампионската лига!Жълто-сините сломиха Уралочка с 3:2 в изключителна драма, но това не стигна за класиране напред