Марица продължи невероятния си рейд в Шампионската лига! Пловдивските волейболистки грабнаха трета поредна и изключително драматична победа и надиграха руския Уралочка с 3:2 /19, -21, 17, -22, 18/ в последния мач от група Е. Двете точки обаче няма да позволят на жълто-сините да се класират за елиминациите. Само успех с 3:0 или 3:1 запазваше минимални шансове за това. Независимо от всичко представянето на тима на Иван Петков ще бъде записано със златни букви в историята на родния волейбол. Преди този мач Марица победи Динамо Москва като гост и френския Кан у дома с по 3:1.

4000 зрители създадоха невероятна атмосфера в зала Колодрума. Пловдивчанки превъзхождаха именития си съперник по всички параграфи и заслужено се поздравиха с победата. Те играха много солидно на блокада, атаките им трудно бяха удържани от рускините, а в отбрана либерото Жана Тодорова обираше всичко.

Първите две точки бяха за домакините, руският тим отвърна с добра защита и 5 поредни точки. Марица изравни и мачът тръгна точка за точка до 10:10. След това блокадата на жълто-сините и атаките на Вучкова, Димитрова и Миланова натежаха, домакините се откъснаха и запазиха аванса си до края на гейма.

Втората част започна равностойно, но след 6:6 Марица записа 6 поредни точки след силна игра на блокада. Уралочка обаче успя да изравни до 14:14 и да поведе с 22:17. Жълто-сините стопиха пасива до 2 точки, но все пак руският тим изравни геймовете. Третият гейм вървеше с лек превес на Марица, който постепенно натрупа солиден аванс от 18:11 след силна игра в атака на Вучкова, Димитрова, Миланова и Крос, солидна блокада и самоотвержена защита. Жълто-сините този път държаха контрола до края и спечелиха гейма убедително.

Рускините успяха да сътворят обрат и в четвъртия гейм, както и във втория. Те изоставаха с 1:8 и 3:9, но със силна блокада излязоха напред за 17:13. Марица изравни до 18:18, но Уралочка дръпна отново с 24:22 и успя да затвори частта.

При 4:3 за Марица в тайбрека Миланова извади невероятна топка, която може да претендира за отиграване на сезона. Марица загуби въпросната точка, но дръпна с 8:5, 10:7, 12:9 и 14:11. Гостенките успяха да изравнят, но пловдивчанки изтръгнаха победата след невероятни отигравания и спасявания в края.

В другата среща Динамо Москва победи Кан с 3:0 и оглави класирането с 12 точки, като ще играе на елиминации. Марица завърши с 9, колкото има и Кан. Нашите обаче са трети с по-лошо точково съотношение. На 4-тото място остана Уралочка с 6 точки.