Футболът отдавна е машина за пари, но освен това е нещо, което обединява хората. Премиерът Бойко Борисов още в началото на май заяви, че футболът е нещо, с което хората могат да се разсеят и да не мислят само за COVID-19.

Разликата между отношението към футболните фенове обаче е огромна в Западна Европа и България. Въпреки че Испания и Англия печелят милиарди от телевизионни права, а и това са двете места с най-добър футбол, съответните първенства и телевизиите, които държат правата, правят реверанс към феновете си.

Така мачовете от първенството на Испания ще бъдат предавани по безплатни канали като реверанс към абонатите на платените, които повече от три месеца не гледаха спорт, но си платиха таксите.  Същото решение взеха и в Англия, като там дори се предвижда някои срещи да бъдат пускани и в социалните мрежи.

От другата страна е България. Родното ни първенство е извън топ 20 на Европа, но въпреки това гледането му… поскъпва.  От рестарта му на 5 юни пакетът “Диема Екстра” става вече 8,99 лева на месец, като увеличението е с малко под 30 на сто.