Манчестър Юнайтед постигна труден успех над Стоук Сити с 2:1 в мач от 14-ия кръг на Висшата лига. Маруан Фелайни и Хуан Мата изковаха четвъртата поредна победа за „червените дяволи“, която доближи тима на 2 точки от 2-ия Манчестър Сити и на една от Саутхямтън.
За гостите точен бе Азунзи, а в самия край на срещата Маме Диуф на два пъти пропусна 100% положения, с които можеше да донесе точка на гостите.
В герой за домакините пък се превърна стражът Давид Де Хеа, който направи впечатляващи спасявания в даденото от съдията продължение.

През първата част „червените дяволи“ тотално доминираха над своя съперник. Още в 16-ата минута Андер Ерера опропасти брилянтна възможност за домакините. Стражът на „грънчарите“ Асмир Бегович сбърка грубо, подавайки в краката на Валенсия, последва пас към испанеца, който от чиста позиция стреля нескопосано в аут. Последваха минути, в които играта бе изцяло в половината на Стоук.

В 21-ата минута именно Ерера центрира отлично на втора греда, където Маруан Фелайни с глава разстреля Бегович за 1:0.
В последствие „червените дяволи“ създадоха още няколко опаснисти пред вратата на гостите, но така и не успяха да удвоят преднината си.
Това изигра лоша шега на домакините, които противно на случващото се на терена, инкасираха гол в 39-ата минута. Боян Къркич проби дълбоко в половината на Юнайтед, но Крис Смолинг успя да отнеме топката, която попадна на крака на Азунзи и вторият разстреля Давид Де Хеа с плътен и много силен удар.
До края на първата част „червените дяволи“ окупираха вратата на Бегович, но така и не успяха да нанесат решителен удар.

След подновяването на играта не се промени нищо по-съществено в играта на двата тима. Гостите продължиха да размитат на контраатаки, а домакините държаха изцяло инициативата.
В 59-ата минута Хуан Мата изпълни пряк свободен удар, топката мина над главата на Рохо, след което влетя в мрежата на „грънчарите“. При попадението останаха съмнения за засада на аржентинеца, който сам претендира, че е реализирал попадението, въпреки че от многобройните повторения такова нещо не пролича.
В 69-ата минута младият Джеймс Уилсън проби отлично през центъра и се озова на стрелкова позиция, но ударът му излезе разочароващо в аут, въпреки че на чиста позиция бе и безличният в този мач Робин ван Перси.
В заключителните 12-минути на терена се появи Радамел Фалкао, който замени именно Уилсън.
В даденото от съдията продължение Де Хеа направи фанта 

Манчестър Юн: Де Хеа, Смолиг, Рохо, Карик, Йънг, Валенсия, Фелайни, Ерера, Перси, Мата, Уилсън

Стоук Сити: Бегович, Питърс, Бърдсли, Шоукрос, Уилсън, Камерън, Айрлънд, Азунзи, Кркич, Диуф, Асайди