Скандалите покрай мача България – Унгария, който трябва да се проведе на стадион „Христо Ботев” в Пловдив пред празни трибуни продължават. Този път в пререкание са влезли шеф в БФС и собственикът на фирмата изпълнител ПИМК Илиян Филипов. Той написа във страницата си във  Фейсбук и за разговора с Христо Запрянов.

„Обади ми се зам.-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов, който ми каза, че мачът България – Унгария задължително трябва да е в Пловдив. Той започна да ми нарежда да съм направил каквото трябва на стадиона, за да се проведе мача. Отвърнах му, че той не може да ми нарежда, като ние имаме отношения единствено с Община Пловдив. Кметът на града, като възложител на поръчката, може да поиска да се направят съответните дейности.

След като му казах това, той ми отвърна, че ако не се направи необходимото за мача, от БФС ще вземат лицензите на Колежа и Лаута, като Ботев и Локомотив  ще играят в Стара Загора, а за това съм щял да бъда аз виновен”, заяви Илиян Филипов. Той допълни, че не се поддава на подобни заплахи, като той ще приеме решението единствено на кмета на Пловдив Костадин Димитров.

 

Мачът България- Унгария почти сигурно остава на КолежаСобственикът на ПИМК Илиян Филипов, обяви, че вече може да гарантира безопасното провеждане на мача

„Във връзка с желанието на БФС да провежда футболни срещи на стадион „Христо Ботев", гр. Пловдив, ДЗЗД „Колежа", като главен изпълнител на обекта, част от който все още е в строеж, Ви съобщава, че е възможно да бъде създадена организация и предприети мерки по обезопасяване на строителната площадка и прилежащите й територии, с което да се създадат необходимите условия за провеждането на футболната среща между националните отбори на България и Унгария.

Преди обаче да бъдат предприети такива мерки, ДЗЗД „Колежа" трябва да получи официално разпореждане от Възложителя на обекта – Община Пловдив", гласеше писмото на Илиян Филипов.