Лидерът в световния тенис Новак Джокович се подложи на тест за коронавирус заедно със семейството си, след като се завърна в Белград. Джокович отказа да направи това снощи в Задар, след като стана ясно за положителната проба за COVID-19 по-рано в неделя на Григор Димитров. Гришо бе един от участниците в организирания от сърбина демонстративен турнир "Адрия Тур". Друг участник в надпреварата - Борна Чорич (Хърватия), също впоследствие даде положителен тест, както и треньорът на Димитров - Кристиан Гро, а също и италианският кондиционен треньор на Джокович - Марко Паники. Чорич, Гро и Паники нямат никакви симптоми и ще останат в изолация в Задар, като след пет дни ще си направят нови изследвания. Останалите членове на екипа на Джокович - Милян Аманович, Горан Иванишевич, Джордже Джокович и Горан Джокович, са си направили тестове в Хърватия, които са показали отрицателен резултат. Именно срещу Чорич бе последният мач на Гришо преди да обяви неприятната новина.

Вълна от недоволство в социалните мрежи заля сръбския тенисист заради решението да организира тази напревара. Още миналия уикенд в Белград, участващите елитни тенисисти, сред които и Димитров, се срещнаха с безброй много хора, раздаваха прегръдки и ръкостискания, снимаха се и играха с деца, празнуваха с фенове и си организираха шумни партита. Самият Димитров също се срещна с деца в родния си град Хасково, когато се прибра след турнира в Белград и преди този в Задар. Мачовете в Белград и Задар бяха с много публика по трибуните, а тенис феновете упрекват световния номер 1 за показаната безотговорност и застрашаването на хиляди човешки животи. Не може да знаем къде се е заразил Григор. Пристигна в Задар от България, може да е там. Пожелаваме му бързо възстановяване, заяви шефът на турнира в Задар Горан Иванишевич. Според хърватските медии на тест отиват и баскетболистите на КК "Задар", които играха срещу тенисистите, както и децата, които се срещнаха след това с играчите. В Хасково също започва масово тестване на контактните на Гришо. След завръщането си от САЩ нашият тенисист е бил само в Сърбия, Хърватия и България.

Скандалният австралийски тенисист Ник Кирьос също се изказа против организирането на турнира, както го е правил и преди. Много тъпо решение да организираш демонстративни турнири в такова време. Бързо възстановяване, момчета, но сега вече знаете какво се случва, когато не се следват медицинските протоколи. Това не е шега, написа Кирьос в Twitter.