Хеликоптерът ковчег на Коби Брайънт, който се разби вчера в Калифорния и предизвика гибелта на баскетболната легенда, 13-годишната му дъщеря Джиана и още няколко човека на борда, не е трябвало изобщо да лети във фаталната неделя. Причина за това е било лошото и мъгливо време, което в крайна сметка е предизвикало катастрофата, пише Дейли Стар. Федералната авиационна администрация продължава да разследва трагичния инцидент, но говорителят Джош Рубенщайн заяви пред CNN, че времето в неделната утрин не е отговаряло и на минималните стандарти за летене на полицейския департамент в Лос Анджелис. Именно заради мъглата органите на реда са спрели от полети всички свои хеликоптери в деня на трагедията.

В Туитър бе разпространен аудиоклип с 2-минутна комуникация между пилота на хеликоптера и човека от въздушния контрол, от който става ясно, че летателният апарат е летял твърде ниско и че видимостта е лоша. В крайна сметка сигналът се губи, хеликоптерът изчезва от радарите и секунди след това се разбива.

Бивш пилот, управлявал хеликоптера на Коби между 2014 и 2016 година, заяви, че е изключено техническа повреда да е била причина за катастрофата. Според Курт Дийц той е бил в отлично състояние и няма как двигателят да е отказал. От думите му също така става ясно, че летателният апарат е собственост на чартърна компания с репутацията на „много добра по поддръжката“.

Трагедия! Легенда в баскетбола загина в катастрофа41-годишният Коби Брайънт е сред жертвите след падане на хеликоптер

Една от дъщерите на Коби Брайънт също е сред загиналитеДвамата са пътували за тренировка, когато частният хеликоптер на баскетболната легенда се разбил