Единственият българин в тенис елита Григор Димитров записа една от най-бързите си победи в кариерата на “Ролан Гарос”, след като само за 1 час и 35 минути разгроми безапелационно Маркос Хирон с 6:1, 6:1, 6:1.

Гришо продължава да е непобеден (вече в пет турнира) в откриващите си мачове на клей този сезон и не остави никакво съмнение в превъзходството си над 49-ия в света американец. Този двубой се явяваше и своеобразен реванш за злощастния им предишен сблъсък на същата фаза в Париж миналата година, когато измъчваният от контузия в кръста българин трябваше да прекъсне участието си при резултат 6:2, 6:4, 5:7, 0:3.

Неприятните спомени от този момент бяха напълно заличени с убедителното и успешно начало на сегашната кампания, след което Димитров отдели 15 минути за автографи и снимки на многобройните фенове. Въпреки че мачът бе на един от по-малките кортове (номер 7), то още около час преди началото трибуните бяха пълни и не спираха да подкрепят топ тенисиста ни.

Григор вече може да мисли за следващия си съперник на “Ролан Гарос” - Борна Чорич или Карлос Табернер (засега 3:6, 6:2).