Единственият българин в тенис елита Григор Димитров отново обяви, че още не е сигурен в участието си в предстоящия US Open (31 август), въпреки че е в стартовия списък за турнира. Пред Sky Sports Гришо за пореден път изложи причините за това все още да не е взел решение. 

“Честно казано, още съм несигурен. Всеки ден размишлявам за това, но въпросите са прекалено много, а отговорите - прекалено малко. За нас, европейците, е доста трудно, защото пътуваме 12 часа до Ню Йорк и сменяме полети, а след това трябва да отседнем в хотел. Знам, че са планирали “мехур”, но ние сме над хиляда човека и трудно ще се организираме да сме на едно и също място.  

Не можеш истински да ограничиш играчите да не излизат или да не ходят на ресторант, но се надявам всички да уважат дисциплината. Но няма да е лесно да стоиш в “мехур” за 4-5 седмици.

Надявам се никой да не се зарази, но ако някой се зарази, всичко ще стане много сложно. Дори да сме се разбрали с правителството за карантиниране, то неизбежно ще има размествания в програмата на турнира. 

Тренирам доста повече и очаквам още официална информация за организацията, тогава ще реша. Сега не мога да кажа, че ще участвам или няма”, каза Димитров пред Sky Sports.

„Не ми пречеше да живея сам, така съм горе-долу от около 12-годишен. Това не ме притесняваше. Но несигурността около състоянието ми определено ме караше да се страхувам. Наистина не се чувствах добре, нямах апетит и мирис. Дори в момента не мога да кажа, че съм напълно възстановен в това отношение, но правя всичко възможно, за да бъда. Страхувах се, че тялото ми ще откаже. Един спортист винаги гледа да яде правилно, да спи достатъчно и да бъде дисциплиниран, но изведнъж се случва това и не знаеш какво ще стане после. Положителното е, че си направих много кръвни тестове, кардиограми, които показаха, че съм добре. Трябва просто да съм търпелив – след месец се надявам отново да бъда на пълни обороти“.