Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе за титлата на тенис турнира от сериите Мастърс в Маями срещу световния номер 3 Яник Синер. Двубоят се очаква да започне след 21:30 б.в.

Преди финала при мъжете от 19:30 б.в. започва битката за титлата на двойките при мъжете. Веднага след него ще започне мачът на Григор срещу Синер. 

Двубоят ще бъде предаван на живо по Макс спорт 1. 

Григор Димитров изигра превъзходен турнир и продължава с чудесното си представяне от октомври месец миналата година насам. Гришо победи играчи като Карлос Алкарас и Александър Зверев, срещу който до вчера имаше само една победа. 

Синер също направи много силен турнир, а в полуфиналите разби Даниил Медведев, давайки му само три гейма в полуфиналите. 

Това ще е четвърти сблъсък между двамата и за първи път на финал. Синер води с 2:1 победи - победа в Китай, успех на Мастърса в Маями, а победата на Григор е в родината на Синер - Италия, когато той се справи с него на Мастърса в Рим. 

За Григор това е 20-ти финал, а той има 9 титли и 10 загубени финала. 

През тази година Гришо е на своя трети финал, което е второто му най-добро постижение в кариерата, след като през 2017-та година, когато достигна до номер 3 в света българинът игра в пет финала. 

От понеделник Григор Димитров се завръща в топ 10 и ще е минимум 9-ти в ранглистата.