Преговорите за връщане на руските клубове и отбори в международни турнири между Руския футболен съюз и Европейската централа УЕФА са трудни, каза генералният секретар на РФС Максим Митрофанов, цитиран от ТАСС.

"Ние преговаряме с УЕФА за възстановяването, премахването на забраните, но преговорите са трудни. Мога да кажа, че това са дълги разговори, които продължават през цялото време. УЕФА не иска РФС да напусне централа, РФС също не го иска, но въпреки това е много важно да възстановим участието на клубовете, на младежките отбори, на националния тим", каза Митрофанов.

Той коментира и думите на президента на УЕФА Александър Чеферин, който каза на Конгреса на организацията, че му е трудно да си представи завръщането на руските клубове и отбори на европейската сцена преди края на военните действия в Украйна.

"Чеферин не е казал нищо ново, това са очевидни неща. Ако не беше, щеше да е много по-лесно", добави генералният секретар на РФС.

На 28 февруари 2022 година Международната футболна федерация (ФИФА) и УЕФА спряха руски клубове и отбори от участие на международни състезания на фона на изострянето на ситуацията около Русия и Украйна, предаде БТА.