Феновете на Локомотив (Пловдив) одобряват акцията срещу незаконните залагания във футбола, но настояват да се намерят истинските виновници.

Това съобщи Велин Терзиев, председател на фен клуба на „смърфовете”. По думите му, в момента върху името на (Пловдив) се лепи петно, което е незаслужено. Футболистите от отбора и феновете от две години говорят срещу това явление, за да може то да се спре, а в един момент се оказва друго. Алармират отдавна, с риск да ощетят любимия си отбор. Предусещат, че може да се случи и тук същото това, което се случи в Италия, Гърция и Полша, във връзка с „черното тото”.

„Именно задържаните футболисти, като Камбуров и Тунчев, твърдо се противопоставяха на тези неща”, каза Терзиев. Те смело са излизали пред медиите и са говорели за проблема, добави той. Мартин Камбуров дори е заплашвал, че ако това ръководство остане, той ще се махне от отбора. Феновете са застанали твърдо зад тези футболисти. Всички са говорили срещу това, но никой не ги е чувал и сега държат истинските виновници да си понесат последствията.

„Локомотив (Пловдив) е един отбор, който играе честна игра и някои личности, които се мъчеха да натрупат пари на негов гръб, трябва да си понесат отговорността. В Локомотив (Пловдив) в момента играят около 90% млади честни български футболисти, които се мъчат да изчистят името на отбора. В момента излизат разни президенти на клубове, които твърдят, че два–три отбора у нас залагат незаконно, единият от тях е Локомотив. Истината е, че само два–три отбора не залагат вече от близо 6 месеца, а сред тях и нашият”, каза Велин Терзиев в ефира на Радио „Фокус”.

Според феновете на „черно-белите”, разследващите органи не трябва да спират, а да разберат откъде тръгва каналът, кой стои на върха на пирамидата и да търсят истинските виновници за незаконните залагания във футбола.

TrafficNews.bg