Привърженик на пловдивския клуб „Ботев” е глобен по указа за борба със спортното хулиганство преди мача с ЦСКА в столицата. Двата тима играха полуфиналния си мач реванш за Купата на страната на 24 юни.

Пред стадион „Българска армия“, на КПП-то към сектор „Б”, младежът се е държал грубо и е възникнал скандал с органите на реда. Ескалацията на напрежението е прераснала във физически сблъсък. Наложило се е използване на сълзотворен газ.

В мелето е участвал и въпросният привърженик. Той е установен и спрямо него е съставен акт. Пловдивчанинът е наказан с глоба от 1000 лева.

Мъжът е подал жалба и оспорва акта в Районен съд Пловдив. Оказва се обаче, че обвиненията и действията на запалянкото са извършени на територията на София. Поради тази причина и пловдивският съд не уважи жалбата му, а я пренасочи за компетентно разглеждане в столицата.

Припомняме, че Около 200 привърженици на Ботев не бяха допуснати до трибуните по време на втория полуфинал за купата на България. В сектор „Б“ влязоха не повече от 50 човека.

Феновете на Ботев са били с билети, но домакините отказваха да ги пуснат, въпреки, че делегатът е казал те да влязат на стадиона. По-голямата част от феновете на Ботев Пловдив бяха допуснати на трибуните едва след 20-ата минута на полуфинала.