Емил Данчев, който е мениджър на Димитър Бербатов, коментира пред Sportonline.bg предстоящата анкета за футболист на годината за 2014-а, както и контузията на Бербатов, получена в мача със Зенит, която ще го лиши  на първо време от участие в домакинския шампионатен мач с лидера в Лига 1 Марсилия.

„Бербо спокойно може да е един от кандидатите за футболист номер 1 на България за 2014 година. Митко направи много силна година с Монако във френското първенство което е от Топ 5 на европейските шампионати“, сподели Емил Данчев.

Както е известно, Бербатов седем пъти е бил футболист на годината в България – през 2002, 2004, 2005, 2007,2008,2009 и 2010 .

„Бербатов успя да се впише в състава на Монако при двама треньори през отминаващата година, бившия Раниери и настоящия Жардим. Има заслуга отборът да се класира за предстоящите осминафинали в Шампионската лига“, заяви Данчев.

„Митко вече премина един медицински преглед днес. Ще мине още един. Надявам се, че възстановяването от контузията ще премине по време на паузата във френското първенство и за новия сезон ще бъде отново на линия за отбора си Монако“,  допълни Данчев

До зимната пауза във френското първенство има още два кръга. В 18-ия кръг на 14 декември Монако играе на собствен терен с Марсилия. В 19-ия кръг, който е последен за тази година на 20 декември Монако гостува на Метц. Първенството се подновява през 2015 година с 20-ия кръг, който ще се състои на 10 януари. Тогава Монако приема Бордо.

TrafficNews.bg