Британецът Камерън Нори продължава с брилянтнтие си изяви през сезон 2021 и напълно заслужено се поздрави със своята първа Мастърс титла! Представителят на островната държава изоставаше със сет и пробив срещу Николоз Басилашвили, но не спря да се бори с всички сили и триумфира с 3:6 6:4 6:1. Така от днес ще дебютира в топ 20 на света, а освен това запазва шансове за класиране на финалите в Торино, където участват осемте най-добри за сезона. В двубоя Нори стартира изключително силно, както го стори и на полуфиналите, докато Басилашвили беше прекалено нетърпелив и правеше голям брой непредизивкани грешки. Изведнъж грузинецът просто спря да бърка, като мощните му удари все по-често намираха линиите и опонетът му просто можеше да се надява своеобразната буря да отмине.

Така Басилашвили спечели първия сет с 6:3 и поведе с пробив във втория – 2:0. От там нататък Нори беше пълен господар на корта и успя да обърне втората част до 6:4. В третия сет той не срещна никаква съпротива и го спечели с 6:1, а с това грабна и ценния трофей.

В женския финал испанката Паола Бадоса се наложи над бившата номер едно Виктория Азаренка от Беларус с 2:1 сета - 7:6(5) 2:6 7:6(2).

Срещата започна много оспорвано, а всяка от финалистките имаше по цели три шанса за пробив в дебютните минути, но никоя от тях не съумя да ги материализира. Първият удар в крайна сметка беше нанесен от Бадоса, чиято агресия взе връх и тя излезе с брейк напред за 4:3, но бившата номер едно веднага изравни. Ситуацията впоследствие се повтори изцяло и така се стигна до тайбрек, който Бадоса спечели със 7:5.

Във втория сет Азаренка не остави почти никакви шансове на съперничката си и успя да спечели с 6:2.

В третия сет драмата беше на много високо ниво, защото по-опитната от двете навакса пробив пасив и дори получи възможност да сервира за трофея. Форхендът на испанката обаче се отприщи и се стигна до нов тайбрек, където Бадоса просто не остави шансове на съперничката си, поздравявайки се с най-ценното си отличие досега и от утре ще бъде на ръба от дебют в световната десетка.