Световният номер 1 в тениса Новак Джокович потвърди, че ще участва в Откритото първенство на САЩ. Преди това сърбинът ще играе и на подготвителния Мастърс 1000 в Синсинати, който заради пандемията тази година ще се проведе в Ню Йорк. Новината дойде лично от Джокович, който написа в социалните мрежи, че решението е било трудно.

Щастлив съм да потвърдя, че ще участвам на Western & Southern Open и US Open. Не беше лесно да взема това решение с всички тези препятствия и предизвикателства от различни страни, но възможността да се състезавам отново ме кара да се вълнувам. Ще се видим скоро, Ню Йорк, заяви Ноле, който в отсъствието на големите му конкуренти Роджър Федерер и Рафаел Надал ще бъде безпорният фаворит за титлата. Припомняме, че Федерер лекува травма, а Надал отказа участие заради пандемията.

Сърбинът също се колебаеше дълго време дали да пътува заради коронавируса, но в крайна сметка ще опита да спечели 18-ата титла от "Големия шлем". Ноле е трикратен шампион на US Open, като последния му трофей датира от 2018 година. Миналия сезон той достигна до 1/8-финалите, но бе принуден да се оттегли заради контузия. Сред пропускащите турнира са още имена като Стан Вавринка, Ник Кирьос, Гаел Монфис и Фабио Фонини. Решението си дали да участва в турнира все още не е обявил Григор Димитров.