Пловдивският тенисист и втора ракета на България Димитър Кузманов коментира страхотното представяне на Цвети Пиронкова на Ю Ес Оупън в предаването "Тази сутрин" пo bTV.

"Страхотно представяне, страхотна реклама за България и голям стимул за всички български спортисти. Голям успех за българския спорт. Пролича си в третия сет умората, която беше натрупала. Все пак тя три години беше извън кортовете. Аз като спортист знам какво е и е много трудно да се завърнеш след толкова дълъг период. Не мога да си го представя как се справи. Тя показа изключително здрава психика. Има и огромна мотивация - нейния син."

"Трябва да отдадем заслуженото на Цвети. Условията са много тежки в Ню Йорк, времето е много горещо. Най-трудното е да влезеш в този игрови ритъм. Състезателния ритъм, напрежението това е нещо съвсем различно. Може би на Цвети успя да помогне липсата на публика. Познаваме се с Цвети още от малко дете. Тя започна да тренира в нашия клуб ТК Локомотив. Получих много от нея, научи ме много и на нещата от играта и в психологическите моменти на корта. Това, което направи е невероятно. Изиграх два финала в събота летя за Швейцария и се надявам годината да продължи добре за мен."