Пловдивчани са в черна серия с две поредни загуби в първенството и отпадане от градския съперник Локо (Пд) за Купата, което доведе до освобождаването на треньора Велислав Вуцов. 

За наследника му Петър Пенчев няма нищо по-добро от успешен старт и то над воден от такъв "дразнител" като Емил Велев - Кокала отбор. Бултрасите също се готвят да посрещнат подобаващо популярния и с прозвището Джеймс бивш наставник на "смърфовете". Той допълнително си навлече гнева им с предсказанието, че Ботев ще рухне заради проблемите на мажоритарния собственик и  КТБ. Пенчев има доста кадрови проблеми, но ще успее да сглоби боеспособен състав. Той ще заложи на 4-4-2 с Иван Цветков и Цветелин Чунчуков в атака.

В Хасково също хранят амбиции да спечелят първи точки извън родните стени. В състава се завръща ганайския халф Майкъл Тевия, който пропусна последните три мача заради наказание. Кокала ще заложи на 4-4-1-1 с Атанас Чипилов и Димитър Алексиев в атака. Той ще разчита и на еуфорията от победата над Берое в миналия кръг. Победи като гост са ключови за Хасково, ако иска да оцелее в елитната група, на чието дъно се намира в момента с актив от едва 7 точки.

Вероятни състави:

Ботев (Пд): Стаховяк, Христов, Терзиев, Инез, Марин, Гамаков, Иршак, Огнянов, Балтанов, Цветков, Чунчуков.

Хасково: Пейков, Ничев, Ковачев, Скерлев, Еуженио, Тевия, Шалаев, Узунов, Чанев, Алексиев, Чипилов.

TrafficNews.bg