Ботев се измъчи едно полувреме с гостуващия тим на Хасково, нов  крайна сметка взе своето и спечели мача с 2:0 на стадиона в Коматево. Домакините имаха пълно превъзходство, но пропуски Чунчуков и Огнянов ги лишиха от ванс още до почивката.

Чунчуков можеше да изведе Ботев напред още в 7-ата минута. Той беше намерен от Балтанов на чиста позиция пред вратата на Хасково, но ударът му се отби от страничната греда и излезе в аут. В 27-ата минута Цветков стреля силно, но топката беше избита от защитник на гостите. След това тя попадна в Огнянов, но техничният му шут изпрати кълбото над вратата.

Осем минути по-късно Чунчуков стреля с глава след пас на Иван Цветков, но доста наточно. В 42-ата минута пак нападателят на Ботев не успя да се разпише, след като се размина с топката при едно чудесно центриране на Марин.

През втората част Ботев продължи да натиска и логичното се случи в 56-ата минута. Тогава Балтанов намери Чунчуков на границата на вратарското поле, откъдето централният нападател с мощен шут прати топката в мрежата.

Мачът беше решен напрактика минута по-късно, когато Педро Еуженио получи втори жълт картон и съответно червен.така гостите останаха с човек по-малко и не можеха да се противопоставят на Ботев.

Логично домакините стигнаха до нов гол в 70-ата минута. След продължителна атака, минала през Цветков и Христов, топката бе подадена към Балтанов отдясно, а той с премерен удар я прати във вратата на Банков за 2:0.  До края на мача не се случи нищо интересно и Ботев взе важна победа в битката за първата шестица.

TrafficNews.bg