Ботев (Пловдив) победи с 2:0 Славия в контролна среща, играна на базата  в Коматево. Двубоят се игра без присъствието на зрителите със сериозни мерки за сигурност срещу заразата от COVID-19. За домакините в игра влязоха новите им попълнения Славчо Шоколаров и Андерсон Барбоса.

"Канарчетата" поведоха  в резултата в 44-ата минута, когато след поредния ъглов удар Радослав Терзиев на задна греда с глава откри резултата в мача за 1:0. Домакините бяха по-активно и през втората част.. В 63-ата минута Тодор Неделев с точен удар вкара втория гол в мача за 2:0. До края на срещата и двата съперника не застрашиха сериозно вратите си.

"Стана хубав и отворен мач, за радост без травми на футболистите от двата отбора. Показахме добри неща, както и слабости, които ще работим да отстраним. Направихме доста пропуски, но доброто движение на футболистите  и начинът, по който стигнахме до головите положения ме радва. Надявам се да реализираме повече в официалните срещи", сподели след мача наставникът на Ботев Ферарио Спасов.