Борусия (Дортмунд) разгроми Шалке 04 в дербито от 26-ия кръг при завръщането на Бундеслигата. Битката на стадион "Сигнал Идуна Парк" завърши с категоричен успех за домакините с 4:0. Точни за победителите бяха Халанд, Азар и на два пъти Герейро.

Дисциплината на домакините бе безупречна, от гледна точка на организацията на сблъсъка. Всички указания за безопасност бяха спазени до последния детайл.

Първото полувреме предложи множество интересни моменти и пред двете врати. Гостите опитаха да заявят ясно на съперника си, че нямат намерение единствено да се защитават в мача, като определено бяха по-активният тим на терена в първите мигове от сблъсъка.

С течение на двубоя обаче домакините взеха нещата в свои ръце.

Брандт заигра на много високи обороти и на практика бе в основата на всичко по-интересно за тима си.

От него започваше почти всяка акция на дортмундци, като нямаше грешни отигравания, което спомогна за повишаване качеството на предложения футбол.

Първоначално Халанд не намираше много възможности за изява, противно на очакванията преди началото. Това обаче също се промени в хода на срещата. Нападателят играеше уверено, в някои моменти - на ръба на грубостта.

В началото на 29-ата минута именно Халанд откри резултата, като прати топката в мрежата с едно докосване, от движение. Асистенцията бе на сметката на Азар, а подаването преди това - на отличника в мача Брандт, предаде topsport.bg.

Тодибо падна на терена без съприкосновение със съперников футболист след 37 минути игра. Той сигнализира, че е получил травма, което по-скоро бе очаквано от някои от играчите, предвид продължителния период, в който те не участваха в официални срещи.

Нов брилянтен пас на Брандт, този път към включилия се на скорост по левия фланг на нападението Герейро доведе до реализирането на второ попадение в срещата, което до известна степен предположи кой ще бъде крайният победител в нея.

Торган Азар разстреля с топовен изстрел стража на тима от Гелзенкирхен само три минути след паузата, а "жълтите" демонстрираха с поведението си на терена, че нямат никакво намерение да свалят темпото на игра и да намаляват оборотите.

След 63 минути игра Халанд и Герейро направиха ефектно двойно подаване, при което последният вкара за втори път кълбото в мрежата за 4:0.

Тук някъде статистиката показа 100%-ва успеваемост на Борусия при точните удари - 4 от 4.

Впоследствие и Джейдън Санчо се появи на терена, но нямаше възможност да запише името си сред голмайсторите.

Така или иначе Борусия стартира по уникален начин срещите след пандемията от коронавирус и доказа, че не само може да организира перфектния футболен мач, но и да постигне мечтана победа в него.

Момчетата на Люсиен Фавър се намираха в добра форма преди замразяването на сезона и завръщането им на второ място в таблицата не беше случайно. За осемте кръга от началото на годината Борусия спечели седем мача и се намираше в поредица от четири поредни успеха в Бундеслигата.

Сега тази успешна последователност бе затвърдена.