Премиерът Бойко Борисов категорично заяви, че смята да подкрепи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев за удължаването на извънредната обстановка у нас до 15 юли.

„Проблемът е, че няма някой по света който да ни каже какво е правилно. Аз понякога с яд слушам някои критици, които казват проба-грешка, виждате, че целия свят се движи така. Безспорно мерките, които въведохме вършат резултата за здравето на хората“, каза Борисов.

Той разкритикува и тези, които нарушават мерките.

„Ние бяхме единствените, които дадохме възможност на нашите футболисти да играят пред публика. И какво направи тази публика – струпаха се на едно място, затова сега въвеждаме повече контрол, ако продължи да не се спазва ще ги затворим, както е в Англия, Италия и Испания. Видях какво стана и като отворихме дискотеките. Демокрацията е за дисциплинираните“, заяви премиерът.

Относно повишаването на случаите, въпреки топлото време той каза:

„Колко доктори и доценти казаха пред мен, че ще си скъсат дипломите, ако това нещо продължи след юни месец. Е, той не само, че не отмина, ами направо ни заля. Могат да започнат да късат“, каза Борисов.

Премиерът подчерта, че броят на излекуваните продължава да расте.

Ананиев предлага удължаване на извънредната обстановка до 15 юлиМинистерски съвет гласува решението