Германската Бундеслига се оказа първото елитно първенство, което бе подновено след пандемията от коронавирус. След като получи яснота от правителството, футболната централа рестартира професионалните лиги на 16 май.

Краят на двумесечния период без мачове бе тежък не само за клубовете и феновете, но и за всички сайтове за залози. Липсата на двубои ги принуди да действат иновативно, да добавят виртуален футбол, залози на електронни спортове и други събития, но интересът към тях не бе толкова осезаем.

Подновяването на Бундеслигата внесе капка свежест и разнообрази оскъдните букмейкърски тиражи. Появиха се коефициенти и пазари за всеки мач от германското първенство, а част от доказаните брандове започнаха да излъчват мачовете в своите платформи.

Колегите от BGBets са направили анализ на лицензираните сайтове за онлайн залози, които предоставят атрактивни маркети за срещите по германските терени.

На първо място в листата попада английският оператор Bet365, който акцентира не само на основните пазари - краен победител, двоен шанс и голове, но добавя и нестандартни статистически маркети. Най-силно е присъствието на азиатските хендикапи, но потребителите на бранда могат да експериментират със залози на корнери, картони, голмайстори и прочее.

Подходяща дестинация за разбирачите на германския футбол се оказва българското буки Efbet. Компанията осигурява над 150 опции за всеки двубой, а в допълнение към това, предлага най-солидните коефициенти в хазартната индустрия. Efbet поддържа сравнително нисък марж, което влияе положително на стойността на ставките, особено на тези за брой голове и хендикапи.

Сходен асортимент поднасят конкурентните компании – Winbet и Bwin, в чиито тиражи най-значимо е присъствието на комбо залози. Клиентите имат достъп до супер комбинации, които изискват правилно отгатване на няколко обстоятелства, но в замяна на това предлагат неповторими коефициенти.

Преглед на дългосрочните пазари в сайтовете за залагания показва, че фаворитът за титлата е пределно ясен. След успехът на “Сигнал Идуна Парк”, Байерн Мюнхен дръпна със 7 точки на върха и най-вероятно ще се окичи за осми пореден път със златните медали. Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг са наредени назад в списъка с евентуални шампиони.

Любителите на Бундеслигата имат достъп до още няколко предложения за финалните кръгове на сезона. Могат да прогнозират кой ще завърши в топ 4, кой ще се класира за Лига Европа и кои отбори ще се сбогуват с елитния си статут. В листата за голмайстор на кампанията първата позиция е окупирана еднолично от Роберт Левандовски, но минимални шансове за приза има Тимо Вернер.

През юни ще се подновят останалите топ европейски първенства. На 9 юни ще се изиграе първият двубой от Ла Лига между Бетис и Севиля. Ръководството на испанската федерация обяви, че мачове ще се играят почти всеки ден. На 13 юни се очаква да се проведат реваншите от 1/2-финалната фаза на Копа Италия, а на 17 юни ще бъде рестартирана и английската Висша лига.

Припомняме, че футболът в България тръгва на 5 юни с дербито между Левски и Лудогорец.