Димитър Бербатов разкритикува протестиращите фенове, които замеряха базата в Бояна с плодове. Той коментира и срещата си с ръководството на Левски.

„Както обещах, дойдох, защото подкрепям солидарността към малките клубове. Това е най-важното в случая. Щом си голям, трябва да помагаш на малките. Такова обединение в трудни времена е много важно.

Не е начинът да се замеря с киви. Имаме добра база, тя не е виновна за това, което се случва. Призовах за мирен протест, не одобрявам подобни прояви. Не съм ги видял, защото не съм бил тук, но ако бях, щеше да се случи обратното. Ще говоря с хората. Ние сме различни.

Като човек, който търси обединение съм длъжен да търся големите клубове. Левски са конкурент на терена, но извън терена трябва да има обединение и уважение. Беше мое задължение. Видях се с Мъри, Наско, Иво Ивков и Даниел Боримиров. Говорихме открито. Споделих им това, което виждам като приоритети.

Казах им какво ще се случи с малките клубове. Не искам да говоря от името на други хора, мога само да кажа, че срещата с Левски беше ползотворна. На терена винаги има конкуренция, но извън него винаги може да се намери решение. По стечение на обстоятелствата сме принудени да стигаме до такива юридически перипети. Бездействието не е изход, а съучастие“, каза Бербатов.