Монако записа труден домакински успех срещу аутсайдера Ланс с минималното 1:0 в среща от междинния 16-и кръг на френската Лига 1. Победното попадение за „монегаските” реализира българският нападател Димитър Бербатов (64-дузпа), който бе и фаулиран за 11-метровия наказателен удар. В 72-ата минута Бербо бе заменен от Набил Дирар. 

Първото полувреме не предложи кой знае каква стойностна продукция, като единствения по-интересен момент за отбелязване е червения картон на бразилеца Уолъс, който бе изгонен в 35-ата минута и домакините трябваше до доиграят мача в намален състав. 

Численият превес не даде сериозно предимство на гостите, а напротив „монегаските” заиграха по-добре и след почивката натиснаха съперника си. Първо Абденур направи сериозен пропуск, след като ударът му бе отразен от вратаря на гостите Риу, а след това в 64-ата минута Димитър Бербатов бе повален в наказателното поле и последва дузпа, реализирана от самият него за 1:0. 

Гостите също получиха право да изпълнят дузпа в 69-ата минута, след като намиращият се преди това в засада Кулибали бе фаулиран в наказателното поле. Субашич обаче отрази удара от бялата точка на Пиерик Валдивия, който след това на празна врата не успя да направи добавка и прати топката над вратата. 

Ланс се опита да натисне в заключителните минути и да стигне до равенството, след като имаше числен превес на терена, но в последните секунди белгиецът Яник-Ферейра Караско (90+3) с прекрасен удар оформи крайното 2:0. 

След успеха си Монако се изкачи на осмо място във временното класиране с 23 точки. Ланс остава на 18-ата позиция с 14 точки. 

Монако – Ланс 2:0
1:0 Димитър Бербатов (64-дузпа), 2:0 Яник-Ферейра Караско (90+3)

Съставът на Монако: Субашич, Раги, Абденур, Уолас, Ечиеджиле, Моутиньо, Бакайоко, Тулалан, Караско, Мартиал, ДИМИТЪР БЕРБАТОВ (72 - Дирар)

TrafficNews.bg