България загуби доста нелепо от Сърбия в третия си мач от Лигата на нациите в Анкара - 0:3 (24:26, 15:25, 24:26). Резултатът е категоричен, но събитията на терена въобще не отговарят на него.

В първия гейм нашите доминираха почти през цялото време. Момичетата, водени от италианския специалист Лоренцо Мичели, водеха с 19:12. Момент на отпускане или пределна мобилизация на сръбкините доведе частта до обрат. И въпреки това в нейния край събитията вървяха точка за точка. Но нервите на съперника се оказаха по-силни и накрая частта завърши 26:24. 

Вторият гейм беше огледален на първия, но с обратния знак. Сръбкините бързо взеха преднина, но за разлика от българките не я изпуснаха. В крайна сметка спечелиха с 25:15 - нещо, което ние трябваше да направим малко по-рано.

Третата част беше най-равностойна. Първо Сърбия "натисна педалите", после ние. Дистанцията в точките непрекъснато се сменяше. И накрая отново никой не успя да завърши гейма с 25 точки. За съжаление пак ние бяхме на губещата страна и за втори път в мача паднахме с 24:26.

Досега в турнира България записа загуба от Тайланд с 0:3 и победа над Нидерландия с 3:2. В събота отборът ни се изправя срещу Турция от 19 ч.