Националният отбор на България за мъже под 21 години завърши на второ място в крайното класиране на група В от Световното първенство в София. Момчетата на Найден Найденов загубиха от Полша с 1:3 (27:29, 19:25, 25:23, 19:25) в последната си среща от груповата фаза в зала „Левски София“.

„Дружина полска“ спечели групата с три победи и 9 точки. Нашите завършиха втори с две победи, една загуба и 6 точки. Трети е Куба, на четвърта позиция останаха представителите на Бахрейн.

Двубоят бе без значение, тъй като и двата тима продължават напред в следващата фаза. Първите два отбора от всяка група се класират за първата осмица, останалите влизат във втората осмица. Отборите от първата осмица ще бъдат разпределени в две групи (Е в Италия и F в България), а тези от втората - в G и H. 

Селекционерът Найден Найденов направи две промени в стартовия състав. Като титуляри започнаха разпределителят Стоил Палев и централният блокировач Любчо Янков.

Стартов състав: Стоил Палев, Денис Карягин, Александър Иванов, Самуил Вълчинов, Лазар Бучков, Любчо Янков, либеро Симеон Добрев (Руси Желев, Цветослав Николовски, Любослав Телкийски, Георги Татаров).

Тимът ни не започна по най-добрия начин в мача. След проблеми в българското посрещане Полша поведе ударно с 8:3. Слабостите не бяха преодолени и съперникът увеличи преднината си на 13:6. Найденов потърси промяна, като на мястото на Александър Николов на полето се появи Руси Желев. Рокадата даде свежест, нашите намалиха пасива си до 2 точки 17:19. Ас на Денис Карягин ни доближи до точка – 20:21. Възходът продължи и националите достигнаха до равенството 24:24. При 27:27 грешка на Денис Карягин от сервис даде предимство на съперника, а успешна атака доведе до спечелване на гейма от поляците с 29:27.

Ситуацията се повтори във втората част, като Дружина полска започна с 5:1 и 8:4 в своя полза. Младите ни лъвове отново успяха да наваксат, като изравниха при 14:14. До по-голям обрат не се стигна. Поляците отново натиснаха, увеличиха преднината и поведоха с 2:0.

Третат част започна равностойно до средата на гейма. Отново поляците се откъснаха и увеличиха преднината до 20:15. За трети път път разликата бе стопена и настъпи равенство 22:22. Този път нашите момчета показаха възможности и сърцата игра. Наложиха волята си с 25:23 и се върнаха в мача.

Възходът на тимът ни не бе продължен. Четвъртата част премина изцяло под диктовката на Полша. Съперникът взе преднина, задържа я докрай и спечели мача с крайното 3:1.

С най-голям актив за България ни завършиха Самуил Вълчинов и Александър Николов - по 14 точки (5 блокади) (3 аса).

Двубоите от първата и втората осмица започват на 27 септември (понеделник).