Националният тим по волейбол на България за юноши под 19 години е Отбор №1 на месец септември в традиционната анкета на "Пресклуб България".

Признанието на спортните журналисти идва за вицешампионската титла на младите национали на Световното първенство в Иран 2021. Вотът за волейболистите бе с почти пълно мнозинство, като за тях гласуваха 19 от общо 21 спортни редакции.

Селекционерът Мартин Стоев пък бе избран за Треньор №1 за месец септември. Това е поредно отличие за него през годините, като е второ с юношите на България след 2019 г., когато волейболистите ни станаха вицешампиони на Европейското първенство в София. Мартин Стоев също печели приза с мнозинство, като за него са гласували 13 от участващите 21 спортни редакции.

"Благодаря отново за оценката на журналистите. Това означава, че сме си свършили работата много добре. Успешното ни представяне в Иран зарадва много хора в България. Когато се върнахме, разбрах колко много са ни подкрепяли. Някои са започнали да гледат волейбол по телевизията и се следели нашите мачове. Други пък отново са се завърнали към този спорт. Усетихме, че сме донесли малко радост на българите в трудната пандемична обстановка. Най-много съм щастлив, че стигнахме до сърцата на хората и ги зарадвахме.

"Заминахме за Иран напълно подготвени. БФВолейбол ни осигури напълно всичко, което пожелах за подготовката, така че им благодаря. Любо Ганев направи всичко възможно за още престижни форуми у нас. Бяхме домакини на Световно за мъже под 21 години, Европейско за жени, но другите колеги не успяха да се възползват от тези начинания. Въпреки това най-важното е, че има все още нещо, което се случва в нашия спорт", коментира селекционерът Мартин Стоев. 

Призът за Отбор на месеца от името на всички волейболисти бе приет от капитана Владимир Гърков.

"Искам да благодаря за наградата и признанието. Щастливи сме, че трудът ни се оцeнява. Минахме през много емоционални мачове. Надявам се на следващото такова първенство да спечелим златен медал и да продължим да се развиваме", каза пловдивчанинът.