Бъдещето на суперзвездата Лионел Меси отново беше обект на сериозни спекулации след отпадането на Пари Сен Жермен на 1/8-финалите от Реал Мадрид в Шампионската лига. Поямиха се дори информации, че баща му Хорхе Меси е контактувал с Барселона за евенутално завръщане на седемкратния носител на Златната топка" в каталунската столица. 

При домакинската победас 3:0 над Бордо миналия уикенд Меси дори беше освиркан, заедно с Неймар, от привържениците на френския вицешампион. Във френския клуб обаче нямат съмнения относно оставането на аржентинската звезда. Бъдещите планове на ПСЖ все още са съсредоточени около нападателя, който възнамерява да изкара двете години от договора си, пише „Marca“.

Изданието пише, че ПСЖ зависи от Меси по няколко причини, сред които вероятното напускане на Килиан Мбапе в посока именно Реал Мадрид и спада във формата на Неймар. Нещо повече, без Мбапе е много вероятно ролята на Меси в отбора да се промени, макар че ще трябва първо да стана ясно кой ще бъде следващият треньор на тима, тъй като очакванията са Маурисио Почетино да си тръгне през лятото. Едно от най-спряганите имена за нов наставник на парижани е легендата на Реал Мадрид и Франция Зинедин Зидан.

Този сезон Меси е разглеждан повече като плеймейкър, отколкото като нападател. Той действа по-дълбоко на терена, изгражда играта и дава на Мбапе голяма част от отговорността в атаката. Ако Мбапе напусне, Меси може да премине в по-предни позиции.

Все още има дълъг път, но Меси, който е роден победител, вече мисли за следващата Шампионска лига, състезание, което ПСЖ задължително трябва да спечели. Той е повече от готов за това предизвикателство и затова не се колебае да остане за втората си година на „Парк де Пренс“.

Този сезон обаче все още трябва да бъде завършен и първата задача е да бъде спечелена Лига 1. ПСЖ има 15 точки аванс пред втория Олимпик Марсилия. Меси иска да продължи да печели титли, а Лига 1 е първенство, което иска да добави към колекцията си. Самият аржентинец обаче е далеч от това да стане голмайстор в надпреварата, тъй като до момент е записал само два гола на сметката си.

Меси иска да остане в ПСЖ и по още една причина - Световното първенство през ноември и декември. На теория това ще бъде последният му шанс да стане световен шампион с Аржентина и иска да бъде в най-добра форма, а парижани могат да му осигурят футбол на най-високо ниво.