Арсенал се наложи с 4:1 при домакинството си на Нюкасъл от 16-я кръг на Висшата лига. Точни за успеха на тима Арсен Венгер бяха Оливие Жиру, който се разписа на два пъти и празнуващият рожден ден Санти Касорла, който също се отчете с две попадения. За „свраките“ почетното попадение бе дело на Айосе Перес.

Арсенал започна мача по-добре, а в 9-ата минута възможност се разкри пред Пер Мертезакер, чийто удар обаче бе отразен. След четвърт час „топчиите“ все пак излязоха напред в резултата.

Алексис Санчес получи топката надясно, след това центрира в наказателното поле, където Оливие Жиру се извиси и с глава насочи топката във вратата на Нюкасъл за 1:0

В 31-ата минута след едно извеждащо подаване на Алексис Санчес, Дани Уелбек отправи диагонален удар, който обаче мина в страни от вратата.

Две минути по-късно след центриране от дясно се получи разбъркване в наказателното поле на домакините, а последователно шансове се разкриха пред Йоан Гуфран и Папис Сисе, но Войчех Шчесни се справи умело.

След почивката Арсенал удвои аванса си. В 54-ата минута Алексис Снчес напредна от ляво, видя добре Санти Касорла и пусна към него. Испанецът се измъкна умело от отбраната на Нюкасъл и се разписа за 2:0, а така направи и чудесен подарък по случай 30-я си рожден ден.

Три минути по-късно резултатът в полза на „артилеристите“ стана класически. Оливие Жиру засече отлично подаване на свой съотборник и направи 3:0, записвайки и втори гол сметката си в мача срещу „свраките“.

Тимът на Алън Пардю обаче не се предаде и в 63-ата минута Айосе Перес се озова на удобна позиция срещу Шчесни и намали за 1:3. В ответната атака Касорла можеше окончателно да „убие“ интригата, но ударът му мина в страни.

В последните минути на мача възпитаниците на Арсен Венгер стигнаха и до четвърти гол след отсъдена в тяхна полза дузпа. В 88-ата минута главният арбитър посочи бялата точка в полза на домакините за нарушение на Пол Дъмет срещу Дани Уелбек, което обаче остави леки съмнения. Зад топката застана Санти Касорла, който не сгреши. Испанецът се разписа с много техничен удар и оформи крайния резултат 4:1.

В класирането Арсенал е на 6-о място с 26 точки, а Нюкасъл е позиция назад с три пункта по-малко.

Ето и останалите резултати от Висшата лига:

Бърнли 1:0 Саутхямптън

Челси 2:0 Хъл Сити

Кристъл Палас 1:1 Стоук Сити

Лестър Сити 0:1 Манчестър Сити

Съндърланд 1:1 Уест Хям Юнайтед

УБА 1:0 Астън Вила