Испанското тенис чудо Карлос Алкарас ще се изправи срещу Григор Димитров на четвъртфиналите на "Мастърс"-са в Маями. 20-годишният испанец записа три убедителни победи във Флорида и е в серия от девет поредни успеха след триумфа си в Индиън Уелс по-рано този месец.

"Очевидно срещу Димитров... последният мач, който играх срещу него, загубих. Беше в Шанхай. Знам, че той е много талантлив играч, много труден съперник. С този корт тук чувствам, че слайсът ще бъде много труден за мен. Знам това, но ще опитам да покажа най-добия си тенис и да стигна до победата", сподели Алкарас след победата си над Лоренцо Музети.

"Индиън Уелс беше много важен за мен. Благодарение на този турнир започнах да се чувствам по-добре на корта и извън него. Сега чувствам радост всеки ден с отбора ми, с близките ми. Семейството ми е тук. Това е много важна подкрепа за мен. Исках да ходя на тренировки, наслаждавам се. В момента съм в много добър момент професионално и лично. Надявам се нещата да продължат така. В момента се чувствам прекрасно", каза още той.

Световният номер 2 е следващият съперник на Григор ДимитровДвубоят между двамата ще бъде утре