Академик Бултекс 99 продължава да бъде непобеден в Балканската лига и записа 5-и успех от 5 мача в надпреварата. Пловдивският баскетболен тим надигра гостуващия Пея Косово с 85:74 /18:18, 30:16, 17:20, 20:20/ и продължава да бъде едноличен лидер в класирането. Отборът на Асен Николов срещна затруднения, но предложи достатъчно аргументи, за да спечели напълно заслужена победа.

Двубоят започна равностойно, като в края на първата четвърт гостите водеха с 3 точки, но тройка на Уил Пери със сирената възстанови равенството. Академик Бултекс 99 започна втората четвърт със серия от 10:1 след тройки на Пери и Тенчев. Неточности в атака помогнаха на Пея да свали пасива до 4 точки, но две последователни тройки на Тенчев дадоха двуцифрен аванс на домакините 2 минути преди почивката. Тройка на Шакир Смит оформи 14 точки разлика в полза на пловдивчани на антракта.

Третата четвърт започна добре за пловдивчани с две тройки на Бачев, но отново последваха грешки в нападение, от които дойдоха лесни точки за Пея и разликата бе сведена само до 3 точки в средата на частта. Академик Бултекс 99 съумя да дръпне, а с тройка на Бачев в края разликата отново стана двуцифрена. С добра игра на Кнежевич, Седрик Боуен и Шакир Смит домакините поддържаха аванса си в последната четвърт и не допуснаха изненада.

Шестима баскетболисти на домакините завършиха с двуцифрен актив, като Шакир Смит бе най-резултатен с 18 точки и 7 асистенции. Васил Бачев добави 14 точки, отбелязвайки 4 от 12-те тройки за отбора си, Кнежевич се отчете с 13 точки, Тенчев и Боуен вкараха по 11, Обрад Томич завърши с дабъл-дабъл от 10 точки и 15 борби. Новият американец в Пея Найджъл Джонсън бе най-резултатен в мача с 26 точки за Пея, Джордан Мартин и Дрилон Хажризи вкараха по 13.