Пловдивски футболни и спортни легенди подариха на деца от школите на 4-те пловдивски отбора Локо, Ботев, Марица и Спартак книгата на пловдивския спортен журналист Диян Никифоров "17 крачки към безсмъртието". Това стана на тържествена церемония в Радио Пловдив, на която присъстваха 50-тина деца от клубовете. Идеята е примерът на поколението на Стоичков, Балъков, Лечков, Михайлов и останалите от знаменитото американско лято, когато нашите станаха 4-ти в света, да вдъхновява подрастващите и да им служи за пример в осъществяването на амбициите им.

Футболните легенди Георги Попов - Тумби, Георги Георгиев - Гецата, Тобия Момин, Стефан Драганов - Чоната, както и капитанът на Локо Димитър Илиев подариха екземпляри от книгата на малките и им пожелаха да следват мечтите си, да бъдат упорити, да слушат треньорите и родителите си и да не отстъпват от амбициите си. Трябва да се учите, защото футболът е проста игра, но за умни хора. Колкото сте по-умни, толкова по-добри футболисти ще станете, заръча на децата шампионът с Ботев от 1967 година Георги Попов - Тумби.

Трябва да уважавате противниците си и да знаете, че само талант не е достатъчен - нужни са много тренировки, за да го развиете, допълни Митко Илиев. Преди бяхме врагове на терена, но като свършеше мачът сядахме на една маса. Уважението към противника е много важно, каза легендата на Локо Стефан Драганов, който от години живее и работи в САЩ. На церемонията присъстваха и олимпийските шампиони Николай Бухалов /кану каяк/ и Асен Златев /щанги/, които също подариха книги на децата, а за доброто настроение се грижеше Адриана Бакалова, която поздрави присъстващите с няколко песни.