ПФК Локомотив Пловдив подписа договор с Кристиан Илич. Срокът на контракта му е за период от 2 години. Това е второ ново попълнение на “черно-белите” за сезон 2020/21. Кристиан Илич е роден на 22.07.1996г. в Хърватия и играе на позицията полузащитник. Състезавал се е за отборите на Мурау, Ламбрехт, Хартберг и Мъдъруел. Радвам се, че съм вече част от Локомотив – клуб с богата история и много голяма фенска маса. Обещавам, че ще дам всичко от себе си за отбора.
Предстоят ни важни мачове за първенство и в Лига Европа, сигурен съм, че ще играем на много високо ниво и ще победим.
Преди да дойда в Пловдив се допитах до моя добър приятел Ален Ожболт. Той ми каза само позитивни неща за отбора, за страхотните фенове, за прекрасния град. Знам, че Ален е легенда тук, познаваме се с него от периода в Хартберг, там играхме заедно 1 година, заяви Илич пред клубния сайт.

Междувременно нови призове заслужи Локомотив (Пловдив) в ежемесечната анкета на “Пресклуб България”. “Черно-белите” спечелиха в следните категории за месец юли:

– отбор на месеца: ПФК Локомотив Пловдив
– треньор на месеца: Бруно Акрапович

Призовете бяха получени днес от старши треньора на “черно-белите” и Илко Пиргов.

Ясен е съперникът на Локо в първия предварителен кръг на Лига Европа. Черно-белите ще гостуват на ФК Искра (Даниловград) в първия предварителен кръг на Лига Европа! След 120 минути и драма с дузпи, черногорците надвиха ФК Санта Колома от Андора. Крайният изход се решава в един мач, като при равенство в редовното време ще има продължения, а при ново равенство – дузпи.

ФК Искра (Даниловград) – ПФК Локомотив (Пловдив)

27.08.2020 – 21:00 ч. (българско време)

стадион “Градски” в Подгорица, Черна гора.

Съдийската бригада ще бъде от Унгария: Главен рефер ще е Герго Богар, асистенти ще са му Истван Алберт и Герги Вигх-Тарсоний, а четвърти съдия ще е Петер Солимоси.