Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев и президентът Христо Крушарски не успяха да скрият емоциите си след успеха над Словачко в Лигата на конференциите.

Българският тим загуби с  1:0 от чехите в редовното време, но се стигна до продължения и изпълнение на дузпи след общ резултат от двата мача 1:1. Пловдивчани продължиха напред след блестящо представяне на вратаря Илко Пиргов, който отрази три удара от бялата точка. Локомотив ще срещне Копенхаген в следващия етап от квалификациите за Лигата на конференциите. 

Ето какво каза старши треньора Александър Тунчев след мача:

Ето какво сподели Тунчев след мача:

„Ох, емоциите са големи, няма какво да го крием. Емоциите са инфарктни. Виждате какво става зад мен. Тези хора не спряха да ни подкрепят. Те ни вдъхнаха увереност да се справим. Вчера изпълнихме и по някоя дузпа, но не бяхме тренирали предварително. Точно това си помисли, че след като го казах вчера, днес ще стигнем до дузпи.

Много добре познавам Илко Пиргов още от ЦСК. Той си е дузпаджия. Бяхме много по-спокойни от Словачко при дузпите.

Стояхме доста в нашата половина, нямахме тази смелост да играем. Не ни се получаваха нещата. Малко или много, бранихме резултата от първия мач и затова не ни се получи. Трети мач за една седмица играем, Словачко също отпадна физически. В продълженията нещата се изравниха.

Ще бъде невероятно изживяване, но нека първо си починем. В неделя имаме важен мач.

Скамейката е много важна, особено в такъв цикъл.Надявам се да уредим някой нов до следващия мач. Ако с някой се разделим, ще бъде много трудно”.

Президентът на клуба Христо Крушарски, както винаги не пропусна и да се пошегува в изявленията си:

"Ще почиваме малко, събираме кислород и тръгваме нагоре.Най-голямата победа беше Тотнъм, сега Копенхаген, след това да вземем и Ливърпул", заяви Крушарски. 

"Победата е най-сладкото нещо. По-сладко даже от гаджетата. Сега ще видите атмосферата в отбора. Всички са настроени пивко. Отиват да тренират директно и в неделя на мач." 

"Ние не сме като другите - да хленчим. Ще играем и всеки ден, ако трябва. Защо да е къса скамейката? Играчите тепърва почват, още е рано. Има време докато се уморят." 

"Знаете моето мнение - винаги победа! Този път победа!", завърши босът след пристигането си на родна земя. 

Първият двубой срещу датския Копенхаген е на 5 август от 19:00 часа на стадион „Лаута”, а реваншът в Копенхаген на 12 август от 21:00 часа.