Ще остане ли Купата на България черно-бяла. На този въпрос ще научим отговора тази вечер, когато в 19.15 маса Локомотив Пд излиза на втори пореден финал за ценния трофей срещу ЦСКА на националния стадион Васил Левски. Миналата година Локо победи Ботев с 1:0 в паметен пловдивски финал, като подчертано бе в ролята на аутсайдер. Този път нещата са различни. Отборът на Бруно Акрапович направи отличен сезон, има шансове за Топ 3 на първенството и показа силни и стабилни игри през цялата година, оформяйки се като отбор, труден за побеждаване. Изключение направиха последните два шампионатни мача, загубени от Славия и Лудогорец, но и двата бяха изиграни с мисълта за полуфинала и финала за трофея. А срещу шампионите Акрапович даде почивка на 7 от титулярите си.

В мачовете през сезона Локо има превес над червените - победа с 1:0 на Лаута и 1:1 на Армията, като двата тима ще играят още веднъж за първенство. Черно-белите успяха да си изградят авторитет на мого солиден турнирен боец и го показаха в полуфинала срещу Левски. Така че имат всички шансове отново да трумфират. Разбира се, ЦСКА не е за подценяване, а в последните си мачове показа стабилизиране, макар и с известни колебания. В очертаващата се жега днес освен до характер битката ще опре и до физически възможности, но Локомотив е показал, че е напълно подготвен в този аспект от играта. По-скоро проблемът ще бъде в психологията, тъй като тимът на Акрапович влиза в мача в различна роля от миналата година. Залогът е голям, тъй като победителят печели квота за Лига Европа, но честта от спечелването на нациналната купа е не по-малко значима.

Пловдив изостава драстично във финалите, играни срещу софийски отбори - 16:0 за столичани. Локо ще се опита да спре тази серия и има класата и възможностите да го стори. Рефер на двубоя ще бъде пловдивчанинът Георги Кабаков. Всички в черно-белия тим за здрави и отови за мача без контузения Малембана, който не попадна в групата. Ето я и нея: Мартин Луков, Илко Пиргов, Милош Петрович, Йосип Томашевич, Акинсола Акиниеми, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Николай Николаев, Петър Витанов, Парвизджон Умарбаев, Лукас Салинас, Миховил Клапан, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Кенан Муслимович, Доминик Малонга, Анте Аралица.

Купа на България - финал:

ЦСКА-СОФИЯ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Бусато; Турицов, Антов, Занев, Мазику; Р. Пинто, Малинов; Г. Кери, Т. Родригес, Евандро; А. Соу
Старши треньор: М. Крушчич

ЛОКО ПД (3-5-2): Луков; Петрович, Диниш, Масоеро; Карагарен, Умарбаев, Салинас, Витанов, Томашевич; Аралица, Д. Илиев
Старши треньор: Б. Акрапович

СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: "Васил Левски"
НАЧАЛО: 19:15 часа