Локомотив Пловдив ще гостува на Локомотив София в двубой от осминафиналите в турнира за Купата на България. Мачът е днес от 15:00ч. на стадион "Локомотив" в софийския квартал "Надежда".

От Локомотив Пловдив направиха жест към феновете и организираха безплатен транспорт за двубоя. Припомняме, че на стадиона ще се влиза само със зелен сертификат. 

Имаше и напрежение между двата отбора преди двубоя. Както е известно Локомотив София за първи път през този сезон ще домакинства на клубния си стадион в "Надежда". Причината е, че за Купата не важат правата за лицензиране на стадионите както в елита. Президентът на смърфовете Христо Крушарски беше твърдо против двубоят да се играе в "Надежда".

Двата отбора се срещнаха вече веднъж през този сезон и Локомотив София победи при домакинството си с 1:0 за първенство. Двубоят обаче се игра на стадиона в Царско село.

През миналия кръг в елита Локомотив Пловдив победи у дома с 2:1 у дома от ЦСКА 1948, а Локомотив София загуби като гост от Царско село с 0:2. 

В първия кръг за Купата Локомотив Пловдив отстрани Родопа с 4:0 като гост, а Локомотив София отстрани Левски Лом с 1:0 също като гост. 

Съдия на двубоя ще е Валентин Железов.

Вероятни състави:

Локомотив София: Александър Любенов, Селсо Рапозо, Пламен Крачунов, Йоргос Кацикас, Мики Орачев, Божидар Кацаров, Владимир Семерджиев, Александър Александров, Раел Лолала, Виржил Пенсон, Илия Димитров

Локомотив Пловдив: Лукас Реадер, Кристиан Гомис, Милош Петрович, Олексий Биков, Бирсент Карагарен, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Йосип Томашевич, Венсан Марсел, Димитър Илиев, Георги Минчев