Локомотив ще е домакин на Тотнъм в днес в исторически мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. Срещата е от 19:00ч. на стадион “Локомотив” в Пловдив, но заради мерките против коронавирус ще се играе пред празни трибуни. Двубоят обаче ще бъде излъчван върху огромен екран, който цяла вечер се изграждаше от източната страна на стадион "Локомотив". 

Екранът е голям цели 54 квадратни метра, а, за да бъде възможно гледането на мача, улицата ще бъде затворена за движение. 

Жозе Моуриньо и компания пристигнаха снощи около 20:30ч. в хотел Империал, който е резервиран само за делегацията на "шпорите". Играчите няма да излизат от хотела до мача, а веднага след срещата Тотнъм ще отлети обратно за Лондон.

За първи път Локомотив ще приеме на клубния си стадион отбор от такъв ранг. Тимът е играл и срещу колос като Ювентус, но срещите се играха на стадион “Пловдив”, тогава “9 септември”

Тотнъм е най-скъпият отбор, който ще гостува в Пловдив – 721 милиона евро е общата стойност на отбора. В града под тепетата са гостували грандове като Ювентус, Барселона и Байерн Мюнхен, но всички те идват във времена, когато във футбола нямаше 100-милионнни играчи. 

Това ще бъде първи мач на Тотнъм срещу български отбор в историята.

Какво заяви преди мача Бруно Акрапович вижте тук:

Бруно Акрапович: Искам да покажем нашата игра, за мен е чест да се изправя срещу МоуриньоИграчите нямат търпение мачът да започне

В миналия кръг в първенството Локомотив загуби с 1:3 при гостуването си на шампиона Лудогорец, а Тотнъм стартира новия сезон във Висшата лига с домакинска загуба от Евертън с 0:1.

В Лига Европа Локомотив отстрани черногорския Искра в първия предварителен кръг с 1:0 при гостуването си в Черна гора. Тотнъм се включва директно в турнира от втория предварителен кръг.

Локомотив се намира на шестото място с 9 точки в българския футболен елит. Тотнъм е 14-ти след първия кръг във Висшата лига.

За Тотнъм това ще е едва втори мач от началото на сезона, а Локомотив вече има седем официални срещи този сезон.

Какво заяви Жозе Моуриньо може да видите тук:

Моуриньо: Настроението в Тотнъм и Локомотив е еднакво, двата отбора нямаха късмет в жребияНаставникът на "шпорите" е разузнал Локомотив

Феновете на Локомотив ще могат да гледат двубоя на видео стена зад стадиона на бул. "Цветан Лазаров" те ще започнат да се събират в 17:30ч. 

За Локомотив аут за срещата е Дейвид Малембана, а за Тотнъм Джафет Танганга.

Двубоят ще бъде предаван на живо по Диема спорт 2.

Срещата е на директна елиминация в един мач и ако се стигне до равенство в редовното време следват продължения, а ако и те не излъчат победител ще има дузпи. Победителят ще гостува в третия предварителен кръг на турнира срещу румънския Ботошани или Шкендия от Северна Македония.

Главен съдия на срещата ще бъде Харм Осмерс, а негови помощници ще са Доминик Шаал, Роберт Кемптер, четвърти рефер ще е Роберт Шрьодер

Вероятни състави:

Локомотив: Мартин Луков, Милош Петрович, Лукас Масоеро, Динис Алмейда, Петър Витанов, Кристиан Илич, Парвизджон Умарбаев, Лукас Салинас, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Анте Аралица

Тотнъм: Юго Лорис, Бен Дейвис, Ерик Дайър, Тоби Алдервайрелд, Мат Дохърти, Хари Уинкс, Пиер-Емил Хьойберг, Хюн Мин Сон, Дел Али, Лукас Моура, Хари Кейн