Локомотив загуби с 1:3 при гостуването си на Лудогорец. Тимът поведе с гол на Карагарен, но допусна обрат след голове на Янков, Сантана и Ману. Това беше и последната среща за пловдивчани преди мача с Тотнъм в четвъртък от втория предварителен кръг на Лига Европа. 

В началото на двубоя Салинас излезе на много хубава позиция и стреля, но топката мина покрай вратата. В 15-та минута Салинас излезе сам срещу Ренан и се опита да го прехвърли, но топката премина над вратата. Последваха два поредни рикошета в играчи на Лудогорец, които можеха да изненадат вратаря на Лудогорец, но той успя да и при двата случая да избие в корнер. В 20-та минута удар на Кешеру от фаул беше избит от Луков. В 35-та минута Кристиан Илич се озова на стрелкова позиция, но Ренан спаси. Последва и удар на Карагарен, който беше също беше спасен.  

На полувремето Лудогорец смени принудително вратарите си. Ренан получи контузия и беше заменен от Владислав Стоянов В 52-та минута след центриране от фаул Драгош Григоре се опита да изчисти, но прати топката директно към Карагарен, който стреля веднага и откри резултата. В 62-та минута Лудогорец изравни. Неделяков пусна в наказателното поле към Доминик Янков, който успя да реализира. В 70-та минута удар на Карагарен беше избит в корнер от Стоянов, но съдията не видя това и нямаше ъглов удар за Локомотив. В 79-та минута Алекс Сантана стреля извън наказателното поле и успя да реализира, правейки пълен обрат за шампионите. Секунди по-късно Лудогорец вкара трети гол Елвис Ману се разписа отблизо. 

В класирането Локомотив е на пето място с 9 точки, а Лудогорец е лидер с 12 точки. 

В четвъртък Локо посреща в Пловдив Тотнъм в среща от втория предварителен кръг на Лига Европа. 

Лудогорец: Ренан (Владислав Стоянов 46 мин.), Антон Недялков, Сисиньо, Козмин Моци, Алекс Сантана, Мавис Чибота (Елвис Ману 56 мин.), Жоржиньо (Инхинио Марин 46 мин.), Драгош Григоре, Стефан Баджи (Анисе 63 мин.), Доминик Янков (Джордан Икоко 85 мин.), Клаудиу Кешеру

Локомотив: Мартин Луков, Милош Петрович, Лукас Масоеро, Динис Алмейда, Петър Витанов, Кристиан Илич (Парвиз Умарбаев 83 мин.), Лукас Салинас (Валентино Пулиезе 90 + 3 мин.), Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен (Филип Михалевич 83 мин.), Димитър Илиев (Кенан Муслимович 90 + 3 мин.), Анте Аралица (Георги Минчев 65 мин.)