Локомотив Пд преодоля първия предварителен кръг на Лига Европа. Черно-белите изковаха трудна победа срещу черногорския Искра в Подгорица с 1:0 и продължават напред в турнира, в който пресявките се играят в един мач. Носителят на Купата на България имаше превъходство почти през целия мач, но срещна неочакван отпор от домакините, въпреки че Умарбаев, Митко Илиев, Карагарен цветанов и Аралица постоянно тормозеха отбраната. Искра също имаше своите шансове и в 2-3 ситуации вратарят на Локо Мартин Луков трябваше да се намесва решително. Победният гол бе дело на капитана Димитър Илиев в 75-та минута от дузпа.

Преди почивката двата тима си размениха по една ситуация в края на полувремето. В 34-та минута Умарбаев центрира отлично от пряк свободен удар отляво, непокритият Алмейда стреля с глава, но топката се удари в земята и мина над гредата. В самия край на първата част Луков спаси по блестящ начин далечен удар на Йованович, който рикошира коварно в крака на Масоеро.

След почивката натискът на Локо се засили. 10 минути след подновяването на играта черно-белите разиграха отлична акция отляво. Салинас изведе Цветанов, който върна към Илиев, но ударът му профеча над гредата след рикошет в крак на защитник. Домакините отвърнаха подобаващо. В средата на полувремето Зоран Петрович направи непростим пропуск, след като на метър от голлинията на празна врата асече центриране отдясно над гредата. Малко след това Луков спаси силен шут на Аджович. Така се стигна до 75-та минута, когато влезлият Илич нахлу отляво, но бе спънат от Малашевич и Илиев бе точен от бялата точка, носейки победата на Локо.

ИСКРА - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 0:1
0:1 Димитър Илиев (75 д)

ФК ИСКРА: Кордич, Малешевич, Дринчич, Кумбурович, Йованович, Аджович, Като, Шахман, Боричич, Вукович, Петрович;

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Милош Петрович, Момчил Цветанов, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Анте Аралица, Димитър Илиев;

Стадион: Градски, Подгорица
Съдия: Герго Богар (Унгария)