Феновете на Локомотив излязоха с официална позиция за отпуснатите средства от Община Пловдив за закупуване на билети за финала за Купата на България срещу ЦСКА в сряда от 19.15 часа в София. Черно-белите ще си платят билетите, а със средствата от Общината ще направят дарения. Ето декларацията на фенклуба:

Благодарим на Община Пловдив за отпуснатите средства за закупуване на билети за финалния мач за Купата на България. Държим да отбележим, че ние, от Фенклуб Локомотив Пловдив и организираните групи, не сме търсили подобна помощ. Всеки един от нас ще плати своя билет за финала.

Събраните средства ще бъдат дарени в помощ на юношеската школа на Локомотив, женския отбор и за ремонт на детския кът на Лаута. По същия начин постъпихме и преди години, когато отново община Пловдив отпусна средства за билети, и децата от школата ни продължават да тренират на терена, финансиран с тези средства. Ще осигурим специални урни, в които, при получаването на своя билет, всеки фен да остави съответната сума в помощ на нашите каузи.